Het startsein is gegeven, de bouw kan beginnen!

DALEN – Gert Verhulst en Hans Bourlon van Studio 100 uit België hebben donderdag 10 september een plaquette geplaatst bij de officiële start van de bouw van Plopsaland in Dalen.

De Plaquette werd per fiets vanuit het Belgische Plopsa Indoor Hasselt naar Dalen gebracht in het gezelschap van een bijzondere fietsploeg. Een ploeg die bestond uit bekende Vlaamse tv-persoonlijkheden, onder wie Jean-Marie Pfaff, Louis Talpe – beter bekend als Toby uit de populaire kinderserie Mega Mindy – weerman Frank Duboccage en journalist Boudewijn Van Spilbeeck. Bovendien fietst Kris Peeters, Vlaams minister-president, het eerste deel in België van de route ook mee.
De groep werd in het Centrum van Dalen opgewacht door een delegatie van Stichting Dalen Promotie, o.l.v. de Miss Summer Dalen 2009: Marion Janssen.
De stoet werd later gevolgd door honderden kleine Kabouter Plops.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Plopsaland al met kerst 2008 open zou gaan. Enkele aanwonende hadden bezwaar gemaakt dat zelfs voor de rechter werd uitgevochten. Nu alle problemen van de lucht waren betreffende aanvoerwegen, kon Plopsaland Vanmiddag dan eindelijk op feestelijke wijze de start van de bouw vieren.

Plopsaland komt naast het recreatiepark De Huttenheugte(Center Parcs). Gert Verhulst liet weten dat na de bouw van Plopsaland in Dalen hij niet uit sluit dat er meerdere van dergelijke indoorparken in Nederland komen. In België zijn er al drie waarvan die in De Panne de Grootste is. Verhulst liet weten dat het pas tien jaar geleden is dat het eerste park in De Panne werd neergezet. Hij noemde het daarom vandaag een zeer heuglijke dag dat het startsein voor het vierde park kon worden gegeven. Maar, hoewel er nog geen concrete plannen zijn om in Nederland meerdere parken te bouwen is het volgens hem zeker voor te stellen als je bedenkt dat er in België binnen tien jaar drie zijn ontwikkeld, dan zal er zeker in Nederland plaats moeten zijn voor meerdere indoorparken. We blijven dan ook rondkijken, maar eerst is het park in Dalen het belangrijkste.

Eind april hoopt verhulst de deuren van het park in Dalen te kunnen openen en hij hoopt zelfs op een eerdere datum. Gert Verhulst verwacht op jaarbasis 300.000 bezoekers. Ook het gemeentebestuur was bij de officiële start aanwezig en uiteraard ontbrak de champagne niet.
Plopsaland Dalen krijgt een oppervlakte van 15.000 vierkante meter, waarvan 10.000 vierkante meter overdekt en 5.000 vierkante meter in de open lucht. De investering voor het indoorpark bedraagt 15 miljoen euro. De provincie Drenthe en de gemeente Coevorden nemen daarvan enkele tonnen euro’s voor hun rekening. Nu vaststaat dat er naast het bungalowpark De Huttenheugte in Dalen een pretpark verrijst, wil de directie van het recreatieverblijf uitbreiden met zestig cottages.
Het indoorpark wordt gethematiseerd rond de Studio 100-figuren Kabouter Plop, K3, Samson & Gert, Bumba, Piet Piraat, Mega Mindy en het Huis van Anubis. Deze figuren krijgen elk een eigen zone in het park met attracties die geschikt zijn voor kinderen van circa 4 tot 11 jaar oud. Dagelijks vindt er een show plaats in het overdekte theater. Enkele van deze kinderhelden waren vanmiddag aanwezig in Dalen de kinderen wilden maar al te graag met hun helden op de foto.

l Bron
Hallo Emmen.nl

 

wil je de bouw volgen klik dan op het volgende adres http://plopsafansite.be/forum/viewtopic.php?f=30&t=153

daar staan alle bouw foto,s online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.