FNRS Ruitersportcentrum Bergemo

FNRS Ruitersportcentrum Bergemo ligt aan een prachtig en uitgestrekt gebied van bossen, heide en vennen. Een ideale omgeving voor het maken van gezellige buitenritten. De manege grenst vrijwel direct aan een gemeentebos en ligt op steenworp afstand van Nationaal Park Maasduinen, waar je door diverse landschappen kan trekken. Ook het maken van een koets- of huifkartocht is een bijzondere belevenis. In de omgeving bevinden zich diverse campings. Het meest bekend is het naast de manege gelegen Center Parcs recreatiecentrum “Het Heijderbos”. In “Het Heijderbos” bevindt zich een subtropisch zwembed met wildwaterbaan; De “Aqua Mundo”, waar we tijdens een week ponykamp zeker een keer een bezoek aan zullen brengen.

FNRS Ruitersportcentrum Bergemo bestaat uit een binnen- en 2 buitenmaneges. De paarden en pony’s staan in ruime boxen of in loopstallen. Er zijn ongeveer 50 paarden en pony`s voor alle niveaus. Zo hebben we shetlanders en arabieren, maar ook welsh pony’s, fjorden, haflingers en KWPN’ers. Kortom voor ieder wat wils. Het meebrengen van een eigen paard of pony kan zonder extra kosten. Kijk voor meer info hierover onder het kopje ‘eigen paard of pony meebrengen’.

Al jaren worden succesvol ponykampen en ruitervakanties georganiseerd. De verzorging van de kampen is geheel in handen van Bergemo. De verblijfsaccommodatie op manegeterrein. De kinderen slapen in grote, gezellige tenten waar stapelbedden en kasten voor de kleding in staan. Douches en toiletten zijn op het terrein aanwezig.

De leiding bestaat uit een groep gemotiveerde mensen die dag en nacht aanwezig zijn. De activiteiten waarbij de paarden/pony`s betrokken zijn staan onder leiding van een gediplomeerd instructeur.

Kom ook op kamp en beleef een onvergetelijke week met je lievelingsdier!

Wij organiseren vaste ponykampen voor de jeugd t/m jongvolwassenen. Maar het is ook mogelijk om met uw eigen groep/vereniging/familie een fantastische week of weekend te beleven, geheel ingedeeld naar eigen wens. Informeer naar de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.