De klimaattop voor kinderen is er weer

De zeeën en oceanen zijn in gevaar.

Help mee! Er is ontzettend veel water op aarde, veel meer dan er land is. En zelfs op het land vind je veel water – beekjes, rivieren, woeste stromen en grote meren. Toch is het water voor mens en dier, bomen en planten de grootste zorg voor de toekomst. De mens gebruikt de zeeën en oceanen als vuilnisbelt, boort er naar olie en sleept er alle vissen uit met netten zo groot als voetbalvelden. Het water wordt op deze manier steeds minder zuiver waardoor steeds meer plant- en diersoorten verdwijnen. En verontreinigd water kan ook onze eigen gezondheid ernstig schaden. Een gigantisch probleem dus, voor iedereen. Daarom moeten we anders omgaan met deze natuurschatten. En wel nú! Drie dagen denken én doen Op 19, 20 en 21 september vindt in Center Parcs Het Heijderbos (bij Nijmegen) de 3de Kids Climate Conference plaats. Deze driedaagse klimaattop voor Nederlandse en Belgische gezinnen, met kinderen van 8 tot 14 jaar, is ontstaan door de bundeling van krachten van onder andere Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds. Het is een unieke manier om kinderen bewust te laten worden van het milieu, van nu én de toekomst. Het thema van Kids Climate Conference 2014 is: ‘Zorg voor het water’. Drie dagen lang zijn er inspirerende workshops over water, de zeeën en oceanen. Kinderen én ouders worden uitgedaagd om hun gedachten de vrije loop te laten. Uit de klimaattop komen twaalf aanbevelingen voor een beter gebruik van het water op de wereld. De aanbevelingen worden ondertekend door de initiatiefnemers van de top en uiteindelijk in de vorm van een Klimaatbundel aangeboden aan de Tweede Kamer.

Ook uw kinderen kunnen erbij zijn.

Willen uw kinderen ook hun steentje bijdragen aan de strijd voor zuiver water? Dan is dit de kans! Laat uw kinderen meedoen aan onderstaande opdracht, inclusief beantwoording van de prijsvraag. Heeft uw zoon of dochter voldaan aan de inzendings-voorwaarden én zit uw zoon of dochter bij de 100 kinderen die de prijsvraag juist heeft beantwoord (of de 100 die het dichtst bij het juiste antwoord zitten), dan nodigen wij uw hele gezin uit voor een geheel verzorgd klimaattop-weekend in Het Heijderbos, inclusief verblijf (max. 6 personen). De opdracht voor uw zoon of dochter: Stel je eens voor dat jij een heel slimme dolfijn bent. Samen met de walvis, de haai en alle andere vissen schrijf je een brief naar de presidenten en de koningen van de wereld. Je schudt ze wakker en wijst ze op de gevolgen van onder andere vervuiling, visserij en olieboringen. Maar je probeert ook oplossingen aan te dragen. Laat je creativiteit de vrije loop! Om het je wat gemakkelijker te maken, hebben wij het briefpapier al voor je ontworpen. Download het briefpapier en ga aan de slag. Stuur jouw onderwaterpost uiterlijk 18 juli a.s. naar KCC@WWF.nl Vergeet niet het juiste antwoord op de prijsvraag + naam, leeftijd en adres te vermelden. Daarnaast hebben we ook een akkoord van jouw ouders nodig! Voorwaarden Voor deelname aan de Kids Climate Conference 2014 gelden de volgende spelvoorwaarden.

Meer informatie volgt snel ! Wel is duidelijk dat wij van eigen center parcs ook aanwezig zijn ! Ook hier later meer informatie over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.