Center Parcs zet zinnen op derde Duitse park

Na de ‘uitvaart’ van een tweetal Duitse Center Parcs parken uit de ‘haven van Center Parcs’, Butjadinger Küste en Park Heilbachsee, welke nu ‘fier’ wapperen onder de Sunparks-vlag in de mast, is de keuze in de Duitse-markt onder de Center Parcs-noemer enorm gekelderd en verminderd. Maar de nieuwe gedachtes zijn verspreid, en deze zullen de nodige veranderingen brengen. Op bouwgebied kunnen we onze harten de komende jaren meer dan ophalen. Naast dat men in de bosrijke omgeving van Moselle het vierde Franse park uit de grond stampt, Le Domain des Trois Forêts, legt men met de bouwkriebels in de vingers spoedig, althans als het aan Center Parcs ligt, zo’n 392 km verderop de hand aan het derde Duitse park onder de Center Parcs-vlag. Hoewel we al eerder plannen onder ogen kregen toen Center Parcs zijn voormalige zinnen zette op het gebied rondom Beieren, lijkt het erop dat dit plan door een overschot aan bezwaar van de bevolking in de koelkast is verdwenen.

2013, hoewel enorm dicht bij de deur, zal het jaar worden, dat het park officieel zijn poorten zou mogen openen. De grond die Center Parcs op het oog heeft behoorde tot voorkort tot een militaire basis. Enkele restanten zijn er nog van terug te vinden, maar die zullen voor de bouw de sloopbal ondervinden. Echter zijn de plannen nog niet helemaal van de grond, want Center Parcs heeft zowel een overtuigende stem van vertrouwen nodig van de burgers van de stad Leutkirch, tevens ook van de provincie en de regionale staat van het land.

Het is ook niet zo eigenaardig dat Center Parcs op dit gebied zijn Center Parcs-vlag wilde planten : Deze regio is een van de hoogste koopkracht in Duitsland. Leutkirch ligt in de drie belangrijkste topografische trekpleisters van duitsland de Alpen, het Bodenmeer en de Schwarzwald van het toerisme in Duitsland. Naast Duitsland omvat het gebied in het bijzonder Zwitserland, Italië, Frankrijk en Oostenrijk een goede marktspreiding, aldus Jan Janssen, Development Director van Center Parcs.

Geld over de bank vs militaire bunkers

Center Parcs zal de komende jaren flink met zijn geldbundeltje moeten wapperen, want met de eerste fase zal 280 miljoen euro over de bank worden gegooid, en bij de volgende stap, bij de voltooiing van fase 2 zal maarliefst 350 miljoen euro geboeid zijn.

Center Parcs heeft zijn ‘hart’ geheel verkocht aan de een locatie van ruim 180 hectare, echter zal Center Parcs haar handjes daar nog flink moeten laten wapperen, aangezien deze voormalige vroegere militaire basis echter nog zijn verborgen gebreken kent. Voordat de bouw van start zal gaan zal Center Parcs eerst de sloopbal moeten laten rinkelen door 102 bunkers, welke afkomstig zijn uit de Tweede Wereld Oorlog en een deel van de 156 bunkers welke in dat tijdsbestek zijn opgebouwd, dit zal geboeid zijn met een kostenplaatje van 5 miljoen euro.

Er wordt gesproken over een unieke kans voor Leutkirch, aldus Center Parcs, echter is het nú wachten op de vitale steun van de burgers zelf. We zullen nu de vraag moeten stellen ´Hoe ‘gastvrij’ is de bevolking van Leutkirch’, en zeg nu zelf laten we dat hopen.

l Locatie en omgeving

Klik voor een groter resultaat

 

 

l Gerelateerde Duitse artikelen

  • http://www.szon.de/news/wirimsueden/land/200907291596.html?SZONSID=9d19d1120cfcf1b974883433d0bd1474
  • http://www.szon.de/lokales/leutkirch/leutkirch/200907301411.html
  • http://www.szon.de/news/wirimsueden/land/200907291597.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.