Short Nieuws l Center Parcs zet haar koers verder op Zuid-Europa

Center Parcs kiest voor een steeds zuidelijkere expansie. De vakantieparkenformule is niet alleen op zoek naar geschikte locaties in Frankrijk en Zuid-Duitsland, maar ook in Noord-Italië en later wellicht in Spanje. Center Parcs Europe is een onderdeel van Pierre & Vacances en heeft een omzet van bijna 1,5 miljard euro in vijf landen en 7,5 miljoen gasten.

Eind mei 2010 opent Center Parcs het nieuwe paradepaardje Les Trois Forêts in Noordoost-Frankrijk bij de Duitse grens. Center Parcs heeft hier 250 miljoen euro in geïnvesteerd. Bij Lyon staat het volgende vakantiepark al gepland voor 2013 en aan de Franse westkust zoekt Center Parcs nog naar geschikte locaties. Over enkele jaren komen er nog twee parken in Zuid-Duitsland bij en één in Noord-Italië.

Pierre & Vacances kiest niet alleen voor groei bij Center Parcs. Ook dochter Sunparks is bezig met uitbreiding. Het streven is om Sunparks te laten groeien van acht naar 30 locaties in 2015. Die groei komt onder meer tot stand via overnames, zoals Landal Greenparks Parc Sandur in Emmen eind 2010. Center Parcs opent dit jaar ook nog themapark Plopsa Indoor Coevorden, in samenwerking met Studio 100.

l Bovenstaand artikel afkomstig van
Profnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Let op!: Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Eigencenterparcs.nl !!