Albron op je bord l Pancakes l Primeur : De eerste interieur-impressie l Pancakes-logo, wij hebben ze nú online!


Dat Albron zich in deze economisch stagnerende jaren, zowel vorig jaar als anno 2010, zich op menig menukaart weet te prikken is nog niet eens zo verwonderlijk, maar de huidige media-aandacht, waarmee dit gepaard gaat is dit in tegen stelling tot het voorgenoemde welgegelijk. De inmiddels veelbesproken en jawel succesvolste ‘uitbaatkoning’ van Nederland heeft de nodige refreshmentplannen klaargestoomd, welke binnen afzienbare tijd zullen worden uitgerold in het tot pilotbenoemde Heijderbos, genesteld in de Limburgse Maasvalleij.

Wanneer je menig provinciale ofwel regionale krant openslaat of de digitale internetversie daarvan eropna houdt, dan vliegen de uitbaatberichtgevingen je om de oren. Allereerst gaan er op het Heijderbos, wat dat betreft, flink de remmen los. Het vrijwel op losse schroeven staande Bakema-bouwsel aan de over van het binnenmeer, met haar vrij ‘draaikonterige’ uitbaatgehalte in de vorm van een Pannenkoekenhuisje, tijden van leegstand, een Carribisch getint interieur zonder functie en Bengels, welke zijn noodlot grof, ontkomt wederom niet aan haar gelaatsverranderingen. Want zoals we eerder al hebben weten te opperen, Center Parcs mag haar ‘bestofte’ pannenkoekenmachines wederom van zolder halen. Wanneer we Albron haar ‘gastvrije’ karakter, althans wanneer we de filosofie achter haar met een ananas bekroonde beeldmerk mogen geloven, dan is dat alvast één punt om voor in de handen te
klappen.

l ‘Ja, we komen inderdaad op werkbezoek’
Voordat er daadwerkelijk ‘ijzer werd gesmeden’ en er nog geen enkel ontwerpplannen van de grond waren, zat men niet rustig verkerend op de Malle Dieven, maar hubste men in een inventarisatieronde over verschillende parken en ging op een benoemenswaardige ‘trend-tour’ langs Neerlands succesvolste restaurants met de pannenkoek prominent voorkomend op de kaart. De ‘broodnodige’ ervaringen waren geïnd en de daarnaast overgespeelde ‘tips en tricks’ zaten inmiddels diep in de pocket, waardoor het ontwerpproces groen licht kreeg doorgeseind.

l Rondbollig lettertype in een achttal kleurtinten
Na maanden van brainstormen was het concept geboren. Hoewel de gebruikelijke cliché van beschuit met muisjes achterwege werd gelaten, kunnen we onverhoopt toch opperen dat het pannenkoekenconcept terug is en hoe! Gestoken in een bontgekleurd korset krijgt Pancakes haar invulling. Het nieuwe eigentijdse in rondbollig lettertype, in uit een achttal kleurtinten, bestaande beeldmerk, weet doeltreffend de inhoud van het concept op tafel te leggen.

Wanneer we even een paar prille maandjes, voor het eerst kunnen binnendenderen in ‘Pancakes’, dan stappen we vrolijke, bontgekleurde en eigentijdse omgeving, waar niet enkel de kleinste koters zich op hun ‘flierefluitigste’ gemak voelen maar ook volwassenen zich über op hun wenken bediend worden. Of dat alles nu ook daadwerkelijk het levenslicht weet te behalen is momenteel iets meer of minder dan giswerk. Mogen we de onderstaande impressie geloven, en al kijkend door de nog niet ingevulde leegte, kunnen wij wat ons betreft enkel opperen, dat het bijzonder fraai beloofd te worden.

l Over de schouders ‘mee-kokerellen’ Een niet geheel nieuw facet, maar terugkerend van aard, is het over de goedgevulde schouder meekijken van de pannenkoekenbakker, waarbij er in de pan kan worden gekeken, al enige tijd was het namelijk in het Drentse Huttenheugte om letterlijk in de keuken te kijken. Al doet men daar bij ‘Pancakes’ nóg een schepje bovenop gedaan, aangezien de ‘fanatieke pannenkoekendraaiers’ pontificaal op zowat op je snufferd staan te kokkerellen. Ook hunnen de kids hier terecht voor het uitstorten van het nodige ‘versierplezier’, wat betreft de pannenkoek, waarnaast ook het feestgeruis in menig kinderfeestje hoog tij kan worden gevierd.

Inmiddels zijn ze nog net niet bij kookgerei in de weer, maar een slag in de rondte ploeteren is er bij, Gert Westenbroek – Kitchenmanager De Eemhof en Wim Overdevest – Manager Good Food Albron, zeker wel bij. Deze eerder genoemde ‘beste heren’, sloegen de handen ineen en ontwikkelde onder één geschouderde gedachte een geheel nieuw menukaart, waarin zowel de basisreceptuur, een scala aan kinderpannenkoeken, en bijzondere varianten voor de ouders zijn opgenomen.

Jawel, we kijken er inmiddels al met enige fierheid op vooruit, want de eerste telg onder de ‘Pancake’-plakker, weet in haar gloedjenieuwe verschijning, zich deze zomer al te prestige te openen, aan de oever van het binnenmeer, waar haar ‘uitbaatsters’ inmiddels veel bewandelde plankiers van het Bakema-bouwseltje weer zullen moeten lakken, in het Limburgse Heijderbos.

Daarnaast heeft Center Parcs diverse voeten in de aarde, wat betreft het overige gros van de parken, waarbij ‘Pancakes’ onverhoopt nog zal moeten worden uitgerold, echter hoe en in welke vorm dat zich zal voltrekken wordt er bij het opstellen van dit bericht nog driftig over gebabbeld. Voor nu kunnen wij enkel de volgende ‘credo’ uitbrengen, Center Parcs, laat dat bontgekleurde in drukbezet motiefjes bedrukte behang maar gerust aanrukken hoor!

‘Pancakes’ l Interieur-impressie
l Klik op onderstaande foto, voor een vergrote weergave
Impressie l Albron op je bord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.