Albron op je bord l De pannenkoek is terug : nieuwe horecaformule ‘Pancakes’ op het Heijderbos

l ‘Pancakes’, het nieuwe horecaconcept

Impressie l Albron op je bord

 

Center Parcs wist, afgelopen jaar, met gepaste trots te communiceren over haar nieuwkomer binnen het aanbod van het Heijderbos (Limburgse Maasvalleij), in de vorm van haar nieuwste aanwinst het ‘Bengels, Kids Restaurant’ en daarnaast opperde de keten dat ‘kinderen, er echt koning waren’. Daarbij moest dit ‘Kids Resto’ zoals de ondertitel wist weer te spiegelen, als ‘proeftuin’ te moeten fungeren. Dat laatste kan weer voorgoed de ijskast in en de kids kunnen hun kroon ook weer op een retour sturen, aangezien Albron op de meest positieve manier ‘roet’ in het eten gooit.

Het restaurant kan namelijk zijn drukgebruikte, meel-melk-eieren-boter met een snufje zout- recept weer uit de doeken doen. Onder een nieuw trendy concept, met als term ‘Pancakes’ op de gevel, kunnen er wederom weer pannenkoekendraaiers aan de slag. Albron gooit het bestaande menu, bestaande uit kindergerefereerde ‘specialiteiten’, evenals de activiteit, Wannabe a chef, welke werd gehouden in het Bengels-geruis, kwakkeloos overboord en keert terug op de ‘hippe’ cirkelvormige lekkernij. De pannenkoekmachines kunnen weer op volle toeren draaien, want de pannenkoek is ‘back’! Op 18 juni werd al het rondhuppelende personeel uitgenodigd voor een lunch waarbij de pannenkoekmachine weer zoals vanouds op volle toeren draaide. Hierbij werd er ‘deskundig’ oordeel gegeven over de kwaliteit van de pancakes. Door transformatie van jewelste, van pannenkoekenhuisje, naar leegstand, van het kindergeschater in ‘Bengels’ naar het nieuwe ‘Pancakes’-concept, is het bakema-bouwsel toch weer terug bij af. Meer kunnen we echter nog niet opperen over nieuwe aanstormende concept ‘Pancakes’, waarbij de gast op een eigentijdse manier opnieuw de handdruk geeft aan de befaamde pannenkoeken.

Eigentijdser, hipper en moderner, een drietal kreten waarmee het nieuwe concept het best tot zijn recht komt. Voor alle ins en outs, moeten we nog even hopend in spanning zitten, maar dit is al de eerste stap richting de uitbating van cateraar Albron. Afsluitend met de kreet, pannenkoekenformule achterhaald? Neehoor, eerder terug van weggeweest.

l Fotoserie
l Ex-pannenkoekenhuisje – ‘Bengels’ – ‘Pancakes’

[nggallery id=72]

l Meer weten?

l Hieronder lees je alles over de tijdelijke en vaste bezetting van het bakema-bouwsel, welke Eigen Center Parcs op een rijtje heeft gezet.

l Opvulling aan het meer
Met man en macht, werden een pril boekjaar geleden, driftig de handen uit de mouwen gestoken. Het resultaat? Een uitbereiding op de al bestaande horecaformules van het Heijderbos, in de glooiing van ons Limburgse Maasvallei. Seizoenen lang was het niet meer dan een leegstaand bakema-bouwsel in de tweekleur diepgroen en lichtbeige, waarbij het in de schaduw vertoeven was onder een vrij ruim overdekt terras met als blikvanger een aangrenzend binnenmeertje. Klinkt dit alles je té vreemd in de oren, ik rep alhier over het voormalige ex-pannenkoekenhuisje, net om de hoek van de Market Dome, wat dat laatste betreft entreeportaal West. Seizoen later werd het nodige achter het gesloten voorportaal vertimmerd, werd er met de schilderkwast gewapperd en werden de nodige meubelstukken binnengehaald met als resultaat enige opvulling voor dit ‘overbodige’ externe bouwsel in de schaduw van zijn overkoepelende broeder, de Market Dome. De reden tot het bordje ‘closed’, welke op de deur werd gespijkerd, was onder het zeggen dat de vraag van de gast naar pannenkoeken zo dramatisch kelderde, maar hier kunnen we toch de nodige vraagtekens bij plaatsen. Was het niet eerder dat Center Parcs, de pannenkoek, bij de invoering van de nieuwe horecaformules, waaronder Snacks & Salads, niet meer ‘hip en eigentijds’ genoeg vond? Enfin, we zullen het nooit met enige zekerheid kunnen opperen.

l Stille hoop
Nadat het gebouw zijn functie verloor, konden we vanuit die ‘Bakema-bouwsel’ echter wel werkgeluiden waarnemen. Een grondige refreshment bleef echter met dit getimmer uit, aangezien er enkel wat afgedopte likjes verf werden uitgedeeld en in een frequent aantal keerde het uit riet bestaande zitmeubilair terug, welke de binnen vertrekken ‘sierde’ met enige opvulling, i.p.v. de maandenlange aanblik tegen opgestapelde tafels en bontgekleurde stoelen. Met de hand op de mond werd gefluisterd over de intrede van het Carribean Bar-concept, welke we huidig kennen uit de Sportwereld van het Meerdal, echter wist deze ‘in de wandelgangen’ opgevangen hersenspinsel nooit het levenslicht te bereiken. Boekfases lang wist het bouwsel, de nodige kopzorgen te bezorgen, want van een ‘echte’ invulling was geen sprake.

l ‘Bengels’, tijdelijke (opvul) formule?
Een aantal boekjaren later, om precies te zijn op 20 december 2009, kwam er bij het Heijderbos, ‘eindelijk’ einde aan de langdurige leegstand. Verkozen door in een inzendingwedstrijd tussen al het werkzame personeel werd de meest dekkend formulenaam verkozen voor dit nieuw in te richten horecaconcept. Uit de honderden inzendingen kwam ‘Bengels’ als meest inspirerende uit de bus. Het lijkend tijdelijke ‘opvulinterieur’ werd weer in de wagen geladen, en op een enkeltje gestuurd. Het klusteam kon de mouwen weer opstropen. Het bestaande horeca-aanbod met de frequent terugkerende Pizza’s & Pasta’s, Snacks & Salads en Family Grill, waarmee Center Parcs een aantal jaren geleden uitpakte, werd verblijd met een nieuwkomer. Bengels moest na zijn onder handen genomen interieur, waarbij vloerdelen werden vervangen en vooral een uit de tweekleur rood-wit bestaande kleurstelling werd bekwast, als pro-kids restaurant op de kaart worden gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.