Akkoord voor vakantiepark op Terhills

SAMENWERKING TUSSEN LRM EN PIERRE & VACANCES CENTER PARCS VOOR VAKANTIEPARK OP TERHILLS

UNIEK CONCEPT VAN 250 HIGH-END COTTAGES MET HOOGWAARDIGE SERVICE

Dilsen-Stokkem, 21 april 2016 – LRM, de Limburgse Investeringsmaatschappij en Pierre & Vacances Center Parcs maken vandaag bekend dat ze een akkoord hebben bereikt voor de ontwikkeling en exploitatie van een vakantiepark op Terhills. Het wordt een uniek concept van 250 high-end cottages met hoogwaardige en uitgebreide service. Het luxueuze vakantiepark wordt gevestigd op Terhills, het toeristisch recreatief project dat een nieuwe invulling geeft aan de voormalige mijnsite. Het vakantiepark zal, wanneer het operationeel is, 230 jobs opleveren.

Terhills

Pierre & Vacances Center Parcs heeft, als Europese leider in korte verblijf en dichtbij vakanties, een belangrijke ervaring opgebouwd in de ontwikkeling en exploitatie van vakantieparken. “Pierre & Vacances Center Parcs kwam met een sterk en vernieuwend concept dat bovendien complementair is aan en versterkend voor het bestaande aanbod in onze regio,” verklaart Stijn Bijnens, CEO van LRM. “De voormalige mijnsite waar het vakantiepark komt, is één van de mooiste sites van Vlaanderen. Dit gebied verdient dus projecten met een internationaal ambitieniveau. Het concept van Pierre & Vacances Center Parcs beantwoordt zeker aan die uitdaging.”

Het nieuwe vakantiepark krijgt 250 high-end cottages met een hoogwaardige en uitgebreide service. Trouw aan haar DNA, zal Pierre & Vacances Center Parcs ook nadrukkelijk aandacht geven aan het groene en ecologische aspect, niet in het minst omwille van de ligging aan de toegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen.
De regio biedt voor toekomstige gasten heel wat belangrijke toeristische troeven: een inspirerende en bijzondere natuurlijke setting, de aanwezigheid van boeiende steden zoals Hasselt (B), Maastricht (NL) en Aken (D), de nabijheid van de designer outlet shopping Maasmechelen Village, de hoofdtoegangspoort nationaal park, het Terhills Cablepark, het Terhills hotel en een state-of-the-art wellness complex ‘Elaisa’, dat nu gebouwd wordt op een steenworp van het te ontwikkelen vakantiepark.

Het vakantiepark zal haar gasten daarenboven een exclusieve beleving bieden met luxueuze accommodaties geïntegreerd in de natuur, een hoge servicegraad, een kwalitatief ontspanningsaanbod en een uitgebreid scala van activiteiten op de Terhills site.

Terhills1

Het akkoord betekent verder dat:
– LRM de procedure kan starten voor de zoektocht naar partners die zullen instaan voor de bouw en financiering van het vastgoed;
– LRM verantwoordelijk wordt voor de verkoop van 50 cottages aan particuliere kopers als tweede woning;
– Pierre & Vacances Center Parcs het nodige advies geeft met betrekking tot het opzetten van het project;
– Pierre & Vacances Center Parcs de overige 200 cottages zal beheren.

“We zijn fier dat we mogen deel uitmaken van dit schitterende project dat de regio nog beter op de kaart zal zetten. Het is bovendien de eerste keer dat Center Parcs in België haar ervaring inbrengt in het bouwen en het beheren van dit soort vakantiewoningen,” zegt Paul Renders, managing director van Center Parcs Belgium.

Center Parcs zal het nodige advies geven met betrekking tot het ontwikkelen en opzetten van het project. Center Parcs zal ook, op basis van een managementcontract, de Sales & Marketing activiteiten (zoals de website, het call center, de mailings, de segmentatie in de markt, de prijs strategie, etc.) én de operationele uitbating van de 200 bungalows met centrale faciliteiten opnemen. De centrale faciliteiten zijn een Aqua Mundo alike pool, een Country Club met een Restaurant & Grand Café, een Reception/Welcome Desk, een superette met bakkerij, entertainment en diverse outdoor activiteiten, etc.

Volgens de huidige planning kan de bouw van het park starten eind 2017. De opening is voorzien voor juni 2019.

Dit project zal de regio ook economisch versterken dankzij de creatie van heel wat directe en indirecte jobs. “Als burgemeester van Dilsen-Stokkem ben ik zeer blij met dit akkoord,” vertelt ook burgemeester Lydia Peeters. “Onze regio kampt met een hoge graad van werkloosheid. Dit project zal in deze fase 230 jobs leveren, bovenop de jobs die er bij komen tijdens de bouwfase. We rekenen op de ervaring van Center Parcs dat de laatste 30 jaar een duurzaam HR-beleid heeft opgebouwd binnen onze provincie.”
Het nieuwe vakantiepark vergt een investering van circa 75 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Let op!: Afbeeldingen en tekst zijn eigendom van Eigencenterparcs.nl !!